På väg till veterinären…

image

Hunden är mycket nyfiken på den lilla kultingen som skall till veterinären… Hoppas det inte är något allvarligt…

3 reaktion på “På väg till veterinären…

  1. Lille griseknoen har överlevt smällkalla natten. Det har däremot inte medicinen som jag glömde i bilen, så det blir en tur till veterinären för att hämta ny! I väntan på detta försökte jag bjuda alla kultingarna på varmt vatten med lite druvsocker i för de huttrade så rysligt. Det gick inte så bra – sjuklingen lade beslag på allt själv!

  2. Att spruta smågris är lite nervöst för den ovane. Glad att jag fick chansen att öva på häst innan jul annars vete tusan om jag fixat det. Det finns nämligen inget lugnt och sansat sätt att göra det. Oavsett hur man gör så blir det fullt uppror bland alla övriga grisar i stallet. Även om man lyckas få tag på illbattingen snabbt och skonsamt så skriker han så att alla de andra far i taket. Vi måste vara två, en som håller och en som sprutar. Vi är båda alldeles skakiga i knäna efteråt. Men han blir långsamt bättre och vi lär oss och blir lugnare. Vuxna och halvvuxna djur är lite enklare, i alla fall om de får sprutan i skinkan. Vi använder bara medicin i nödfall, aldrig i förebyggande syfte.

Kommentera