Sent ska syndarna vakna!

Äntligen är jag igång med sådden av allt som ska förodlas till köksland och växthus! Det är i senaste laget, men skam den som ger sig! Igår petade jag ner tre sorters chili, tre sorters paprika, tre sorters petunia, två sorters basilika, fyra sorters tomater och lite rosmarin och Flitiga Lisa. Idag blir det mer tomater, purjo, persilja och olika kålsorter. Gurka, pumpor, melon och squash får vänta lite ännu. Det är alltid lika spännande att så grejor som ska stå i ett växthus man ännu inte har… Men det brukar lösa sig! Vanligtvis har det blivit vikingatältstommen klädd med byggplast som fått tjäna som växthus, men i år har Jocke siktet inställt på ett ”riktigt” växthus med trästomme på tegelmur. I första skedet blir det nog byggplast på det också till att börja med i alla fall. I väntan på växthus får sådderna trängas i vår nybyggda, halvfärdiga glasveranda!

Kommentera