Potatissättning

Nu har vårbruket verkligen kommit igång hos oss.
I måndags passade vi på att få kornet som vi har som foder till våra djur i marken. För att lyckas med det, behöver man först harva, plocka sten, harva igen och plocka några nya stenar. Det hela avslutas med en sista harvning. Därefter kör man ut med en såmaskin som ser till att de enstaka fröerna kommer ner i jorden med rätt mängd, avstånd och djup. Tyvärr, har vi inga bilder på denna process.

Vi har även hunnit med att sätta potatis. Detta gör vi också med traktor och maskin. Årets potatisodling omfattar ca 700m2 med lite olika sorter så som Mariesbard, Asterix, mandelpotatis och lite bintje.

Gubben i traktorn och gumman med svärmor på sättaren.

Gubben i traktorn och gumman med svärmor på sättaren.

potatissättning2

Kommentera