Årets sista honung

Hej igen!
Nu har vi även fått till ympen som skall tillsättas i honungen så att konsistensen blir len och fin.

Den färdiga ympen i honungen

Den färdiga ympen blandas i den oympade honungen. På bilden ser man ganska tydligt skillnaden mellan den oympade (mörka) honungen och den ympade (ljus). Vi nyttjar vår degblandare för att röra samman allt.

11903839_10153556880128658_4208136497748511321_n

När all honung (både ympad och oympad) är i skålen till degblandaren och förvaringskärlet för den nyslungade honungen är välskrapad, så får degblandaren göra sitt jobb.

11836752_10153556880048658_716924947601510273_n

Efter ett antal minuter är blandningen jämn i färgen och har blivit ljusare. Då tappar man upp den.

11870897_10153556879863658_196107089012390883_n

Denna sista slungning fick vi 52 stycken 700g burkar med honung. Nu skall den stå svalt ett par veckor så att den får sin slutliga konsistens och kristalliseras rätt. Därefter, är det bara att ettikettera och kanske, kanske till och med sälja någon burk 😉

Kommentera