Hösten som aldrig tog slut

Det har varit ett mycket märkligt år rent vädermässigt. Med endast ett par klart lysande undantag, då det varit extremt varmt, har det förbaske mig varit en enda lång höst sedan förra september.
I våras ruttnade en del sådder bort pga kylan medan andra kom i jorden alldeles för sent. Plantorna kom inte ut i växthuset förrän i juli och har precis börjat få lite kart nu. Fyra mogna körsbärstomater har vi tagit in i år än så länge, det är allt. Igår ösregnade det och sedan sjönk temperaturen och en massiv dimma kom krypande. I natt har det varit endast 6 grader varmt. OM våra gurkor klarat sig måste växthuset lagas och få dörrar och frostvakt ifall vi ska få några fler gurkor och tomater i år. Sommaräpplena är ytterligt få och har nätt och jämt hunnit börja mogna nu. Än så länge hyser vi dock hopp om en hyfsad skörd av höstäpplen. Potatis och fläsk lär vi också ha gott om ifall inget oförutsett inträffar. Vi får väl hoppas på att det blir en mild höst.
image

Kommentera