Hålla kväll

I vanlig ordning har vi pysslat på med en massa jobb här hemma på gården idag. Jocke har harvat, plockat sten och sått. Jag har donat med djuren, packat ägg och röjt.

I förmiddags blev vi hämtade av Birgitta och Carl-Anders och åkte och tittade på när Cognaque, en häst vi fött upp,  tävlades i dressyr. Härligt att se hur fin han blivit och hur mycket han lärt sig!

image

Under eftermiddagen dök en god vän upp. Lagom till vi ätit kvällsmat och satt oss ner för att hålla kväll började korna utanför husknuten råma upprört. Vi for ut med ficklampor och snart hade vi alla korna hos oss. De verkade uppskrämda men såg i övrigt hela och friska ut. Vi tog en tur runt staketen i mörkret och kollade så allt var helt och stängt. En tråd var av och ett grindhandtag hade glidit iväg längs en tråd. Vår gissning är att något rådjur/vildsvin/räv kommit in i hagen och skrämt upp korna. Vi kunde dock inte se några sådana djur i hagen vid inspektionen. Korna lugnade sig igen så nu vågar vi äntligen hålla kväll.

Imorgon firar vi ettårig bröllopsdag. Eftersom Joachim skulle sitta i traktorn större delen av dagen idag fick han sin ”ettårspresent” redan idag – nya hörselkåpor med radio och Bluetooth! Han har nästan svävat på moln för det samma! 🙂

image

Kommentera