Hjälpsamma besökare

Igår, måndag, kom Sophies kära föräldrar på besök. De hjälpte till att bära ner värmepellets i källaren, röja och diska lite i undantaget samt diska, torka och flytta ”finglasen” från köket till nya vitrinskåpet i matsalen.

image

Dessutom hade de med sig lite god köpefika och en vacker bukett. Vilken tur att vi hade lite tårta och kaffe att kontra med! :mrgreen: Jättetack för hjälpen!

image

Lite senare på kvällen fick vi hjälp av Emil att sprida makadam i delar av maskinhallen. Har vi tur blir det lite makadam över att laga vår gropiga grusväg med!

Idag har jag flyttat en av grishyddorna. De små bustrollen hade nämligen grävt en grop inne i hyddan och sedan bökat kanaler från lerpölen dit… Simhall? Spa med lerinpackning? Hur som helst fick jag god stjälp av dem… JAG lade alltså halmen I hyddan, de har helt andra idéer om var man ska bädda och sova. Nåja, jag ska inte hindra dem, de får bestämma själva.
image

En av våra blommehönor har ”surnat”, d.v.s. lagt sig på ägg och börjat ruva. Hon ligger troget i ett hörn av stallet och vi låter henne hållas. Hon får mat och vatten på sängkanten och vi tittar till henne med jämna mellanrum. Det är lite sent på året för kycklingar, men om det blir för kallt för dem får de ha värmelampa. Vi hoppas på det bästa, för i år har vi bara fått en naturruvad kyckling.
image

Kommentera