Äsch!

image

Björnbären är mogna och många och växer i tomtgränsen mellan vårt och grannens. Han använder dem inte och jag plockar bara på vår sida av staketet. Idag var han inte där, det var fint väder och massor av mogna bär. Jag hade just stängt av strömmen till kostängslet, korna och tjuren låg och idisslade i godan ro och jag hade börjat plocka… Längre än så här hann jag inte förrän han kom körande till huset. ? Eftersom hans hus ligger så nära staketet kändes det jättedumt att stå kvar och plocka – han kan ju tro att jag spionerar eller något. En liten skörd är bättre än ingen alls, fast inte är det nog för att koka sylt på.

image

Årets skörd av grönsaker är tämligen blygsam (detta är bara dagens skörd), så i år är vi inte självförsörjande med grönt, men lite blir det ju. Man ska vara glad för det lilla…har jag hört! ?

Kommentera