Ny avelsgalt på Holstenhof

image

Östra Strös Tor

Igår fick vi äran att stifta bekantskap med vår nye avelsgalt, Östra Strös Tor. Det är en rejäl och vacker galt med lite längre nos än våra nuvarande grisar har. Nu på morgonkvisten var han inte lika kaxig som igår, utan väldigt försiktig och tillbakadragen i sin nya miljö. Det kan ju möjligen ha att göra med att vår nuvarande avelsgalt står i en box mittemot honom.
Mats och Pernilla Pettersson är uppfödare till Östra Strös Tor. Fantastiskt trevliga och rara människor som vi gärna träffar igen!

image

Holstenhofs Emil

Holstenhofs Emil heter vår nuvarande galt, och han är lite för nära släkt med våra suggor, därför byter vi ut honom. Han har gett två kullar med avkomma och är en ståtlig herre. Tyvärr lyckades han i späd ålder förfrysa öronspetsarna (han hade hängöron) genom att doppa dem i dricksvattnet en natt då det var 18 minusgrader ute. Han har inga besvär av det idag. Om vi inte lyckas hitta köpare till Emil inom några veckor blir han troligtvis salami. ? Emil är snart tre år gammal och hans far var Fredriksdals Fingalt, modern är Värhusets Beatrix. Han har m a o en hel del Hallandslinje i sig. Är man intresserad av att köpa honom som avelsgalt till en genbank för linderödssvin går det bra att lämna meddelande på Holstenhofs facebooksida.

Kommentera