Ännu en intensiv helg

Stort tack till Bengt och Ing-Britt Sjöberg för all hjälp i helgen! Här har diskat, tvättats, städats och fejats. Tack också till Birgitta Holst och Carl-Anders Lundström för målning och kalkning av hönshuset tidigare i veckan.

image

Grisastallet blev urmockat i vanlig ordning och alla grisarna fick ny ren halm att böka runt i. Nya hönshuset är nu såpass färdigt att vi kunnat flytta in alla blommehönsen där.

image

Idag väntar städning av en av de äldre hönsburarna i stallet och sortering av tuppar. De tuppar som ej ska behållas ska få bo i den tills deras timme är slagen. Tupparna slåss mindre om de inte har några hönor att slåss om.

image

Sedan blir det uppröjning på gårdsplanen, containerfyllning och elevatorflytt samt urmockning och högtryckstvätt av stallet där blommehönsen härjat fritt sedan i våras.
Nu på morgonen har jag packat ägg till en stor beställning. Kanske hinner vi fortsätta med lite mer städning inomhus också, vi får se! Vila kan vi göra när vi blir gamla – vi har nämligen varken barn eller barnbarn som kommer att behöva vår hjälp! 😉

Kommentera