Ingen tandborstning ikväll!

Ikväll kändes det fräschare att låta bli att borsta tänderna. I helgen kommer inget att diskas eller tvättas förutom stallväggarna. Duschning tänker vi undvika in i det längsta. Hunden och katterna får flaskvatten, till övriga djur har vi fyra vattenfyllda 200-literstunnor. Anledningen är denna.

image

Vi har sedan några år tillbaka, då och då, bekymmer med vår brunn, speciellt då det regnat mycket och länge. Detta vatten (i handfatet) har passerat filter för nitrit, nitrat och kalk, partikelfilter samt bakteriefilter i form av ultraviolett ljus. Av någon underlig anledning vill vi,  trots det, inte använda det som dricksvatten åt oss och djuren.

image

Detta är även anledningen till att vi inte har bageriet öppet längre. Vi jobbar hårt på en lösning vilket antingen kommer att innebära att gräva en ny brunn, borra ny brunn eller gräva ledning för kommunalt vatten ända bortifrån Brandstad. Inget av alternativen är gratis, tyvärr, och som alltid finns det fler hål att stoppa pengar i, därför dröjer det.

Kommentera