Nattliga jakter

Det är för allt i världen lovvärt att försöka hålla ”finrummen” kattfria, speciellt när man lagt ner tid, pengar och arbete på att snygga till dem. Ingen av de som snusförnuftigt påpekar denna dygd är dock närvarande och behjälpliga när de nattliga jakterna äger rum. INGEN är så snabb som katten mitt i natten, när hon svischar förbi ens fötter då man sömnigt är på väg ifrån vardagsrummet till sängkammaren. INGEN katt är heller så dum att hon inte har vett att hålla sig undan, vare sig matte svär osande eder eller lockar lismande och försåtligt. Efter tjugo minuters jakt har man istället tre (!) katter i fel rum och är ursinnig och klarvaken. Efter ytterligare tio minuter har man fått ut två av katterna och satt in en kattlåda i finrummet – och lyckats väcka sin make. Återstår att se hur mycket vi måste städa imorgon, och när vi äntligen varvat ner och somnar i natt. Imorgon är en annan dag. Kanske de övriga av husets katter lyckas med sin musjakt UTAN att välta alla sopsorteringskärlen under diskbänken i natt.

Kommentera