Smultron söta!

image

Vi får glädjas åt de många smultronen när vårt jordgubbsland verkar bortom räddning.

image

Jordärtskockor får vi nog också gott om, men annars var trädgårdspromenaden mest en smärtsam påminnelse om allt vi inte hunnit med i år. Maskrossallad, svinmållespenat och nässelsoppa kan det väl också bli kanske. Potatisen kom i marken för en 16-17 månader sedan…
Annars kan vi ju glädjas åt de många äggen och de fina kalvarna förstås!

image

Igår hade vi en grävmaskinist till hjälp. Han hjälpte oss fylla den gamla brunnen vid maskinhallen, så att det inte ska tränga ner ytvatten genom den. Vi hoppas att det ska göra susen för vårt vatten eftersom det var det som brunnsföretaget påstod var felet med vår dricksvattenbrunn. De sa att det slagit igenom vatten ifrån den gamla brunnen till den vi använder för att det hade varit torrt. Nåväl, vi får väl se om de hade rätt. Annars lutar väl vi mera åt att andra grävningar skett för nära den brunnen vi använder. Räcker denna åtgärd blir vi naturligtvis glada.

image

När han grävde fick han upp ett gäng stora fina stenar åt oss. Det är vi tacksamma för. Nu är det bara Sophie som målar fan på väggen och är nojig om huruvida det är möjligt att drabbas av mjältbrand, frasbrand och botulism efter att grävningar utförts… Alltid finns det något att oroa sig för och något som behöver göras. ?

Kommentera